Koffie Varktjops

Hierdie is ‘n groot gunsteling in ons huis. Moenie laat die snaakse bestanddele jou afskrik nie – die eindproduk is heerlik!

Bestanddele

1.5 kg Varktjops
Koekmeelblom met sout en peper gegeur
Kookolie
2 uie, in skywe gesny
30 ml margarien
30 ml kitskoffiepoeier
250 ml kookwater
250 ml asyn
150 ml gouestroop
10 ml Bisto
Sout en peper

Keep die vetrande van die varktjops in. Rol die tjops in die gegeurde koekmeelblom totdat hulle goed daarmee bedek is. Braai die tjops aan weerskante tot goudbruin in net genoeg olie om die bodem van die pan te bedek. Pak die tjops in ‘n groot oondkasserol.

Braai die uie in die margarien tot sag. Los die koffiepoeier in die kookwater op en voeg dit by die uie saam met die asyn, gouestroop en Bisto wat met ‘n klein bietjie water aangemaak is. Geur dit met sout en peper en laat dit opkook; verdik die sous met ‘n bietjie mielieblom wat met koue water aangemaak is indien ‘n dikker sous verkies word.

Gooi die koffiesous oor die varktjops, bak op die middelste oondrak in ‘n voorverhitte oond (150 grade) vir ‘n uur en ‘n half, of tot die tjops lekker sag is. Dien warm op.

Wanneer jy dit uit die oond haal, laat staan dit vir so 10 minute, dan gaan lê al die vet wat uit die tjops gebak het, bo-op, en kan dit maklik afgeskep word om net die lekker sousie oor te laat.

Geniet!

PS. Moenie jou kop oor die pot hou en probeer asemhaal as jy die asyn by die sous gegooi het nie…jy’s gewaarsku!

PPS. Ek maak dit soms op die stoof ook gaar – pot met ‘n dik bodem, stadige hitte, en roer gereeld.

One response

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Change )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Change )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Change )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Change )

Connecting to %s