Spekvleistertjies

Alta, jy kan die deeg vir die kors ook gebruik vir ‘n groot pastei.😉

Vulsel:

250g spekvleis, gesnipper of gemaal

125ml kaas, gerasper

Kors:

750ml koekmeelblom

1ml sout

1ml rooipeper

250g botter

1 eier (geskei)

50ml yswater

7ml suurlemoensap

2ml kremetart

Meng spekvleis en kaas.

Sif droeë bestanddele saam. Rasper botter daarin en meng goed. Klits eiergele, water, suurlemoensap en kremetart goed saam. Maak aan tot deeg wat maklik uitrol. Plaas vir 15 minute in koelkas. Rol deeg dun uit, en druk sirkels uit. Plaas bietjie spekvleismengsel op helfte van sirkels. Smeer rande met eierwit. Plaas sirkel bo-op elkeen en verseël rande. Plaas op gesmeerde bakplaat, smeer met eierwit en bak in voorverhitte oond van 220 grade C vir 15 minute of tot ligbruin en gaar.

One response

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Change )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Change )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Change )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Change )

Connecting to %s