Aartappelgereg

Ek het nie rerig presiese hoeveelhede vir die een nie – dit hang maar af van hoeveel mense moet saam eet.

Bestandele:

6 aartappels, geskil en in skywe gesny (so 5 mm dik)

250 ml room

pakkie sampioenroom sop

500 ml gerasperde kaas (chedder of gouda)

as jy rerig moeite wil doen, braai ‘n ui en ‘n pakkie gekapte bacon ook, en wissel dit tussen die lae af

Meng die room en die sop saam. Jy kan dit so bietjie ‘rek’ as jou aartappels dalk groot is – gooi net melk by. Spuit ‘n oondbak met spray & cook en pak dan lae van aartappels, afgewissel met die room en sop mengsel, en klein bietjie kaas. (As jy bacon en uie het, sit dit op die aartappels voor die room en sop mengsel.) Eindig met ‘n goeie lagie kaas.

Bak in voorverhitte oond van 180 grade totdat dit goudbruin en sag is. Ek weet rerig nie hoe lank nie, maar ek skat ten minste meer as ‘n halfuur. Hou dit maar dop en toets met ‘n vurk of skerp mes of dit sag is. Jy kan ook die aartappels eers in die micro sit tot amper gaar – dit sal natuurlik die tyd in die oond minder maak.

Heerlik saam met braaivleis, en eintlik enigiets anders. En as dit koud is more-oggend, nogsteeds jammie.

2 responses

  1. Goeie dag

    Vir ‘n bietjie ekstra “crunch” neem 2 pakkies kaas en uie artappelskyfies druk effens fyn en strooi oor die kaas net voor jy dit bak

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Change )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Change )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Change )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Change )

Connecting to %s