Drie-vleis pastei

Drie-vleis Pastei

Bestanddele:

  • 1kg beesfilet, in blokkies gesny
  • 250ml koekmeelblom
  • 250g bladspekvleis, in blokkies gesny
  • sout en peper na smaak
  • 5-6 skaapniertjies, vlies en pypies verwyder
  • 1 ui, gekap
  • 250g knopie sampioene, in skyfies gesny
  • botter
  • 1-2 rolle bevrore skilferkors ontdooi
  • geklitste eiergeel

Metode:

  1. Voorverhit die oond tot 200C.
  2. Meng die filet, niertjies en spekvleis saam.
  3. Geur liggies met sout en swartpeper en rol in koekmeelblom.
  4. Soteer die ui en sampioene in genoeg botter totdat die ui sag is.
  5. Skep uit en braai die vleismengsel in nog botter tot die vleis gaar is.
  6. Meng met die uiemengsel.
  7. Rol die skilferkors dunner uit en voer ‘n groterige oondbak of 2 kleineres, daarmee uit.
  8. Skep die vulsel in. Verf die borand van die bak met water en bedek die vulsel ook met deeg.
  9. Druk die kante vas met ‘n vurk.
  10. Verf die kors met geklitste eiergeel en bak sowat 25-30 minute lank of tot die kors goudbruin is.

Lewer kommentaar

Verskaf jou besonderhede hieronder of klik op 'n logo om in te teken:

WordPress.com Logo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by WordPress.com. Log Out / Change )

Twitter picture

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Twitter. Log Out / Change )

Facebook photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Facebook. Log Out / Change )

Google+ photo

Jy lewer kommentaar met jou rekening by Google+. Log Out / Change )

Connecting to %s